Basına kapalı düzenlenen akşam yemeğine Vali Ahmet Kara ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcıları Ali Deniz Sürmen, Savaş Tuncer, Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı Albay Metin Özbek, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Vali Kara, davete katılan okul idarecilerine ve öğretmenlere özellikle teşekkür etti. Vali Kara konuşmasında şunları söyledi: “Öğretmen toplumun, toplumların hem mazisidir hem mazisini öğreticisidir ve geleceğin kurucusudur. Milletlerin geçmişlerini, kıymet hükümlerini, ideallerini çocuklarımız siz öğretmenlerden öğreniyorlar. Öğrenciler sizin sayenizde becerilerini,başarılarını artırıyorlar dış dünyayı algılamalarında becerilerini geliştiriyorlar. Bunların hepsini öğretmenlerimize borçluyuz. Onun için bir kez daha sizlerin gününüzü kutluyorum”
Tarihte her başarılı şahsiyetin arkasında mutlaka bir öğretmenin olduğunu belirten Vali Kara, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerin öğretmenlerin elinde şekillenerek yetişeceğini, özellikle Çorum’da eğitime verdikleri katkılar için okul idarecilerine teşekkür ettiğini vurguladı.
Vali Kara, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlere Allah’tan rahmet, görev yapan fedekar öğretmenlere de sağlık ve başarı dileklerinde de bulundu.



(Çorum Valiliği)
Editör: TE Bilisim