ÇOFSAD Başkanı Gürkan Yağmur ve Dernek yönetim kurulu üyeleri sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi sundukları Vali Kara’ya ziyaretin anısına büyük boy bir fotoğraf hediye ettiler.
ÇOFSAD Başkanı Gürkan Yağmur, Çorum’da ilk defa kapsamlı ve düzenli bir fotoğraf derneği kurulduğunu ve kısa bir süre önce faaliyete geçen ÇOFSAD’ın Çorum’da fotoğraf sanatında sosyal bir eksikliği giderdiğini söyledi.
Düzenledikleri fotoğraf gezileri hakkında da bilgi aktaran Yağmur, “İlk fotoğraf gezimizi 19 Mayıs’ta Samsun’a, ardından 12 Haziran’da Doğu Karadeniz’e, 1 Ağustos’ta Tokat’a, 30 Ağustos’ta Kapadokya, Aksaray ve Tuz Gölü’ne foto-safariler gerçekleştirdik. Ayrıca Mayıs ayında Çorum Çeşmeören Köyü İlkokulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımında bulunduk.” diye konuştu.
ÇOFSAD Başkanı Yağmur, derneğin fotoğraf sanatına ve sanatçısına saygınlık kazandırmayı amaçladığını belirterek, bilimsel ve sanatsal bakımdan fotoğrafın ve tüm görsel sanatların kapsamlı biçimde işlenmesi, gelişmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamayı öncelikli görev edindiklerini ve bu çalışmalar yoluyla bireysel ve toplumsal değerlerin geliştirilmesine katkı sunmayı hedefledikleri kaydetti.
Vali Ahmet Kara ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dernek üyelerinin çekeceği resimlerle Çorum’un kültür ve turizmine katkı sağlayacağı inancını dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim