Perşembe günü OKA Konferans Salonu’da düzenlenen toplantıya OKA Dönem Başkan Vekili ve Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tokat TSO Başkanı Ali Çelik ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda söz alan OKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Amasya Valisi Dr. Osman Varol, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin işbirliğiyle bölgenin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Son Valiler Kararnamesi’yle Çorum Valiliğine Mustafa Çiftçi’nin ve Tokat Valiliği’ne Dr. Ozan Balcı’nın atandıklarını anımsatan Osman Varol, her iki valiye yeni görevlerinde başarı dileklerini iletti.

Toplantıda, Kalkınma Ajansı tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan mali destek ve teknik destek programları ile 2019 yılında OKA eliyle veya onun destekleriyle diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülecek diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

OKA Kasım ayı toplantısında ayrıca, uygulanmakta olan mali destek programları ile fizibilite desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerin uygulama süreçleri ile dört ilde bulunan Yatırım Destek Ofisleri’nin çalışmaları da ele alındı.

Öğleden sonraki oturumda ise kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla “Millî Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar Ve Çözüm Önerileri” konulu bir çalıştay yapılarak sonuçları Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na raporlandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim