Çorum Valisi Ahmet Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, TBMM’nin 95 yıl önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatı olduğunu söyledi.
Vali Kara’nın mesajı şöyle:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. Yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ortak coşkuyla kutlarken aynı zamanda şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla bir kez daha övünüyoruz.
‘Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir.’ düsturunu esas alarak milletimizin kendi iradesiyle kurulan TBMM, 95 yıl önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır.
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü, milletin geleceği olarak gördüğü çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayramda hem egemenlik hem de çocuk vurgusu yapılmasıyla; egemenlik kayıtsız şartsız millete, Cumhuriyetimizin geleceği de çocuklarımıza tevdi edilmektedir.
Meclisimizin açıldığı günün çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, Atatürk’ün ve milletimizin çocuklarımıza duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçen dünyada ülkelerin en büyük zenginliği ve güç kaynağı hiç kuşku yok ki yetişmekte olan kuşaklardır. Ülkemizin umudu ve geleceği olan çocuklara çağdaş yaşam olanakları sunmak ve bu yönde yetişmelerini sağlamak bizlerin öncelikli görevidir.
‘En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır.’ düşüncesi ile son yıllarda çocuk haklarını korumak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek için her türlü düzenleme yapılmıştır. Bu düzenlemeler ile ulaşılmak istenen hedef yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın ruhsal ve fiziksel olarak en iyi biçimde yetişmelerimi sağlamaktır. Unutmamalıyız ki; çocuklarımızı ne kadar iyi eğitebilir, tehlike ve risklere karşı koruyabilirsek geleceğimizi de o kadar sağlam temeller üzerine kurma imkânı buluruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz milletimize hizmette bulunan ve ebediyete intikal eden Türkiye Büyük Millet Meclisi mensuplarını rahmet anıyor, en değerli varlığımız çocuklarımızın bayramını kutluyor, tüm çocuklarımıza sağlık ve mutluluk diliyorum.”
Editör: TE Bilisim