Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ‘Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’ toplantısında bazı değişiklikler yaşandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Necmeddin Kılıç, yeni dönemde Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılmaya devam edecek olan toplantıda alınacak kararların titizlikle uygulanacağını vurguladı.

Sağlık Müdürü Op. Dr. Ömer Sobacı’nın da hazır bulunduğu toplantıda, alt kurulda görev alacak kurum ve kuruluşlarla ilgili tavsiye ve talimatlarda bulunan Kılıç, “Bugüne kadar Kurul çalışmalarını başarıyla organize eden Dr. Ahmet Barış’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

KILIÇ’TAN TEBRİK

Vali Necmeddin Kılıç, uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar nedeniyle Emniyet ve Jandarma Teşkilatı’nı tebrik etti. Koordinasyon içinde yürütülen operasyonlarda güzel neticeler alındığını belirten Necmeddin Kılıç, Çorum’da gerçekleştirilen çalışmalarla uyuşturucu ticaretine büyük darbe indirildiğini vurguladı.

Uyuşturucu kaynaklı olaylarda azalma gözlenirken yakalama sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Kılıç, “Asayiş noktasında Emniyet ve Jandarma bu hususta üzerine düşen görevi yapıyor. Diğer kurul üyelerimiz de Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı doğrultusunda gerekli çalışmalara hız vermeli” diye konuştu.

“MADDE BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALKMALI”

“Uyuşturucu ile mücadele, devletimizin en büyük öncelikleri arasında” diyen Necmeddin Kılıç, gelecek nesillerin teminat altına alınması için uyuşturucu bağımlılığının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili farkındalığı artırıcı çalışmalara ağırlık verilmesini isteyen Vali Necmeddin Kılıç, “Yarınlarımızı tehdit eden bu probleme karşı elbirliğiyle mücadele etmeliyiz” dedi.

Konuşmasında ailelere de seslenen Vali Kılıç, “Hayatımızı kazanalım derken çocuklarımızı ihmal etmemeliyiz” çağrısında bulundu. Hitit Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulduğunu hatırlatan Vali Kılıç, Danışma Kurulu için üye seçimlerine başlayan merkezin çalışmalarından umutlu olduğunu belirterek ‘hayırlı olsun’ dileklerini paylaştı.

İHBAR HATTI

Çorum Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Narkomobil’ uyuşturucu ihbar hattı hizmete girdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Polis Memuru İzzet Tokat, 0552 155 19 19 numaralı WhatsApp iletişim hattını tanıttı. Uyuşturucu konusunda kamuoyunu aydınlatmak amacıyla hazırlanan ‘Narko Rehber’ modülünü de tanıtan İzzet Tokat, gerçekleştirdikleri çalışmalarla toplumsal farkındalığı artırıp ihbar mekanizmasını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Eren Bozkurt’un da açıklamalarda bulunduğu sunumda katılımcıların soruları da cevaplandı.

YEŞEREN UMUTLAR

Cumhuriyet Başsavcılığı Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Yeşeren Umutlar’ adlı proje tanıtıldı.

Hükümlülerin ve madde bağımlılarının hayata tutunmasını sağlayacak proje hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Yılmaz, kurum bahçesinde oluşturulacak serada sebze yetiştirileceğini söyledi.

2018 yılında hayata geçirilmesi planlanan proje ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını anlatan Nuh Yılmaz, kurumsal çalışmaları ve uyuşturucu ile mücadele alanındaki faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

FLAKKA UYARISI

Yeni bir sentetik uyuşturucu çeşidi olan ‘Flakka’nın yol açtığı tehlikelere dikkat çekildi. İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’nce yapılan sunumda, flakka isimli uyuşturucu ele alındı. Görüntü itibariyle banyo tuzuna benzeyen flakkanın bonzaiden dahi tehlikeli olduğuna işaret eden uzmanlar, kullanıcılarını adeta zombiye çeviren uyuşturucunun çiğ et yeme ve saldırganlık eğilimine neden olduğunu ifade ettiler.

Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan sunumların ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim