Çorum’da yapılan çalışmalar sayesinde uyuşturucu ile mücadele konusunda büyük bir mesafe alındığını ancak bu işin tekrar hortlamaması için bu çalışmaların devamının gerektiğini belirten Emniyet yetkilileri bu kapsamda ülke genelinde uygulanan bir proje kapsamında Çorum’da Whatsapp İhbar Hattı kurduklarını bildirdi.

Narkotikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Baki Ayarman, vatandaşlardan uyuşturucu ile mücadele konusunda destek beklediklerini ifade ederek onlardan gelecek ihbarları anında değerlendirmek adına Whatsapp İhbar Hattı oluşturduklarını, bu sayede merkez ve ilçelerde bulunan ekiplerin daha hızlı şekilde olaylara müdahale edebileceğini söyledi.

Vali Necmeddin Kılıç yönetiminde düzenlenen Halkla Buluşma Toplantısı’nda İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun vatandaşa konu hakkında bilgi vermesinin ardından Narkotik ekipleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdür Yardımcısı Baki Ayarman, “Geleceğe sahip çık, kayıtsız kalma projesi”ni tanıttı.

Baki Ayarman, halkın desteğini alarak uyuşturucu ile ortak bir mücadele platformu oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek “Çorum’da sıfır uyuşturucu hedefimize vatandaşlarımız da desteği ile ulaşacağız uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Uyuşturucu ile ilgili olaylara tanık olan vatandaşların 0552 155 19 19 numaralı ihbar hattına fotoğraf ve bilgileri ulaştırmasını bekliyoruz. Amacımız gençlerimizi uyuşturucu illetinden korumak ve kurtarmaktır” diye konuştu.

Çorum’da uyuşturucu ile mücadelede bu yıl geçen yıla göre daha etkili bir çalışma yürüttüklerini belirten Baki Ayarman, vatandaşların desteği ihbarları, teknik takipler ve yol kontrolleri ile uyuşturucuya karşı etkin bir mücadele sergilendiğini, bu yıl da bu ivmenin devam etmesini istediklerini vurguladı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ayarman, ‘Narkorehber’ uygulaması ile kamu kurum ve kuruluşu görevlilerini ve muhtarları, uyuşturucu satıcılarını nasıl ayırt edebileceklerine yönelik bilgilendireceklerini, ayrıca okullarda öğretmenlerden ve ailelerden çocukların davranışlarındaki değişiklikleri sürekli takip etmelerini beklediklerini, “Narkoterapi” çalışması uyarınca bugüne kadar 13 kişiye psikolojik tedavide destek verdiklerini ve son zamanlarda yapılan çalışmalar kapsamında 65 kişinin uyuşturucu ile ilgili suçlardan dolayı tutuklandığını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim