Çorum’da faaliyetlerini sürdüren Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Uygur Türkleri için başlatılan imza kampanyasında 4 günde bin 500 imza toplandı. Yağmur Damlası Derneği yetkililerinde 1 Ocak’ta Saat Kulesi PTT önünde açılan stantla başlatılan imza kampanyasına 4 gün boyunca Çorumlular büyük ilgi gösterdi.
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP Çorum eski Milletvekili Muharrem Şemsek, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Adalet Avcu, MHP İl Kadın Kolları, MHP İl Başkan adayları Bekir Özsaçmacı, Bekir Çetin, Ahmet Kurtbaş, Türk Ocakları Çorum Şube Başkanı Prof. Dr. Hilmi Demir, Türk Ocakları Gençlik Kolları üyeleri, Kamu-Sen İl Teşkilatı’na bağlı sendikaların yöneticileri ile vatandaşların akınına uğrayan imza standında Tayland’da gözaltında bulunan 300 Uygur Türkü’nün ülkemize getirilmesi için iktidarın çalışma yapması istendi.
Türk Ocakları Çorum Şube Başkanı Hilmi Demir de, Çorum Yağmur Damlası Derneği’nin Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için başlattığı imza kampanyasını gönülden desteklediklerini belirterek “Doğu Türkistanlılara neden sahip çıkılmıyor. Onlar Türk ve Müslümandır. Tayland’da bulunan 300 Uygur Türkü’ne Türkiye olarak kucak açmalıyız. Tayland’daki soydaşlarımızın sağlık durumlarının iyi olmadığına, hapishanede bekletildiklerine ve kızıl Çin’e iade edileceklerine dair haberler okuyoruz. Biliyoruz ki Çin’e iade edilirlerse idam edilecekler. İnsanların “Bizi ölüme göndermeyin” çığlıklarına kulak tıkayamayız. Allah mazlumların yardımcısı olsun. Yağmur Damlası Derneği’ne böyle anlamlı bir kampanya başlattıkları için teşekkür ederiz. Çorum halkını bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyoruz” diye konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim