Çorum Valiliği tarafından, gıda sektöründe faaliyet gösteren işyerlerine yönelik hazırlanan “Hitit Kalite Ödülü” isimli bir proje başlatıldı.
Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi’nin de katkı sağladığı proje dün gerçekleştirilen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.
İkinci Bahar Lokantası’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Recep Gür ve Çorum Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak’ın yanı sıra diğer bazı yetkililer katıldı.
Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, “Hitit Kalite Ödülü” isimli projenin gıda üretimi yapan işyerlerinin yanı sıra otel, restoran, pastane ve fast-food gibi toplu tüketim yerlerine yönelik olarak yürütüleceğini belirterek, proje kapsamında kalite standartlarına uyan işletmelerin belirlenerek, Hitit plâketi ve berat ile ödüllendirileceğini söyledi.
İşletmelerin hizmet kalitesini üst seviyelere çıkarmayı önemsediklerini ve bunu teşvik edeceklerini vurgulayan Vali Yardımcısı Tuncer, “Bu ödülün amacı, teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan gıda işyerlerini Çorum Valiliği adına belgelendirerek ödüllendirmek, halka duyurmak ve böylece sektördeki diğer işyerlerini de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmektir. Bu tür çalışmaları, il merkezi dışında ilçelerimizde de yaygınlaştırabilmeyi arzuluyoruz.” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, gıda üretim ve toplu tüketim yerlerine verilecek olan Hitit Plâketi ve berat ile dış mekân plâketini de tanıttı.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise bu projeyi “İyi bir fikir” olarak değerlendirerek, projenin amacına ulaşmasını diledi. Turhan Candan, “Hitit Kalite Ödülü’nün kolay alınabilecek bir belge hâline gelmemesi lâzım ki ancak o zaman amacına tam olarak ulaşabilir.” dedi.
Daha sonra söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, projeye destek veren bütün kurum ve kişilere teşekkür etti.
Son olarak konuşan Çorum Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak ise projeyi 15 yıldır hayâl ettiklerini ve Valiliğe önerdiklerini belirterek, “Sunduğumuz bu proje teklifinin Sayın Valimiz Ahmet Kara tarafından hemen kabul görmesi bizi son derece mutlu etti. Projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim