Turan Kalıpcı’nın dün parti binasında gerçekleştirdiği adaylık açıklamasına MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve ülkücü camiadan çok sayıda kişi katıldı.

Çorum’un bugüne kadar yatırımlardan ve büyük projelerden nasibini alamadığını vurgulayan Turan Kalıpcı, “Havaalanı ve demiryolu gibi lojistik yatırımlar şehrimize uğramamıştır. Çorum, ucube binalar, Afrika ülkelerini andırır keşmekeş bir trafik, en ufak bir sıkıntıda yok olmaya mahkûm edilmiş bir alt yapı sistemiyle Çorum, rantın elinde yok olmuş bir şehre dönmüştür. Liyakat ve işin ehli ile çalışma, Çorum Belediyesi’nde hükmünü yitirmiştir. Yandaşçılık almış başını gitmiş, Belediye’nin makamları peşkeş çekilir hâle gelmiştir. Çorum bunları hak etmemektedir. Artık Çorum’u geçmişte olduğu gibi iş bilmez ve israf düşkünü bir anlayışın yönetmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

Çorum Belediyesi’nin 16 yıldır aynı görüş ve aynı bakış açısıyla yönetildiğine dikkat çeken Kalıpcı “Ancak her yeni başkan adayı, bir önceki başkan ile aynı görüşte olmasına rağmen sanki farklı bir partinin elinden belediyeyi almışçasına önceki başkanı eleştirmiştir. Sadece başkan değişikliği ile sistemin değişeceğine inanabilmek hayalperestliktir. Aynı ekiple çalışacak bir başkan neyi değiştirebilecektir? Bu sebeple yarın çok geç olmadan Çorum Belediyesi liyakatli ve güçlü kadrolara teslim edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Çorum’da belediyeciliğin birilerine hizmet, millete ise eziyet hâline dönüştüğünü vurgulayan Turan Kalıpcı, “Çorum birkaç kişinin emrine verilmiş bir müstemleke değildir. Çorum, Suriyeliler’in ve Iraklılar’ın tatil beldesi hiç değildir. Çorum Belediyesi’ni geçmişte olduğu gibi iş bilmez ve israf düşkünü bir anlayışın yönetmesi mümkün değildir. Bu sebeple sizlere en büyük vaadimiz, hak ettiğiniz gibi güzel şehrimizde en uygar şekilde yaşamanızı sağlamak olacaktır. Nadık’tan Buharaevler’e, İpeklibağları’ndan İbrahim Çayırı’na kadar yaşayan her Çorumlu eşittir ve Belediye’nin imkânlarından eşit olarak faydalanacaktır. Biz Müslüman Türk Ülkücüleri olarak yerelde kalkınma hamlesini gerçekleştirecek liyakatli kadrolarımızla bu iş bilmezlik ve israfın önüne geçeceğiz. Kul hakkını koruyan, israftan kaçınan anlayışımızla, Çorum halkı için çalışacak bir belediyecilik taahhüt ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim