Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri “powered by TÜRKSAT” etkinliği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) stratejik ortaklığında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Dünyada ilk kez halka açık, 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayın yapıldı. İstanbul’da yapımı devam eden 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü ve Ankara’da bulunan TAI Uydu Test Merkezi’ne canlı bağlantı gerçekleştirildi.
Açılışa; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TRT Genel Müdürü İbrahim Göka, TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda işadamı katıldı.
MÜSİAD ve TÜRKSAT işbirliği ile 1 milyar doları aşan Türkiye uydu piyasasına yerli ekosistemin arandığı etkinliğin ilk gününde %100 yerlilik hedeflenen 6-A uydusunun geleceği, 4.5 G uygulamaları ve 5G vizyonu, KA Band ve uydu internetinin konumlandırılması gibi birçok önemli konu tartışmaya açıldı. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim