USLU: GÖREVLİLER DIŞINDA KİMSE GİREMEYECEK

Türkiye Büyük Millet Meclis İdare Amiri Salim Uslu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Uslu, "Havadan geçen herhangi bir hava aracının parlamento binası, avlusu üzerinden geçmemesi, geçerse indirilmesi ya da radar karıştırıcılarla kilitlenmesi gibi bir kısım tedbirler var. Aselsan ve başka kamu kurumları ile çalışmalar koordineli olarak yürütülüyor. Yapılacak çalışma ile herkes her odaya giremeyecek. Görevliler dışında kimse giremez diye düşünüyoruz. Araç tanıma sistemi kuruyoruz. Yüz tanıma sistemiyle ilgili de radyasyon yayar mı onu araştırarak gerekli çalışmaları başlatabiliriz. Meclis kampusu içinde kargo dağıtımı için yeni önlemler düşünülüyor. Ayrancı'daki giriş kapısına kargo hangarı yapılacak, kargolar oradan ilgilere ulaştırılacak” dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın başkanlığında yapılan ayrı bir toplantıda da, İdare Amirleri güvenlik ile ilgili alınan kararlar ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim