TBMM Başkanlık Divan Toplantısına; TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın (Adıyaman), Yaşar Tüzün (Bilecik), Pervin Buldan (İstanbul), TBMM İdare Amirleri; Salim Uslu (Çorum), Ahmet Gündoğdu (Ankara), Orhan Karasayar (Hatay) Ceyda Bölünmez Çankırı (Mardin), İbrahim Özdiş (Adana), Erkan Haberal (Ankara), TBMM Katip Üyeleri; Sema Kırcı (Balıkesir), Fahmi Küpçü (Bolu), Bayram Özçelik (Burdur), İshak Gazel (Kütahya), Mücahit Durmuşoğlu (Osmaniye), Mustafa Açıkğöz (Nevşehir), Nurhayat Altaca Kayışoğlu (Bursa), Bülent Öz (Çanakkale), Mehmet Necmettin Ahrazoğlu (Hatay), Vecdi Gündoğdu (Kırklareli), Barış Karadeniz(Sinop) katıldı.

Toplantıda; İtalya Senatosu Avrupa Birliği Politikaları Komitesi Başkanı ve beraberindeki parlamento heyeti ile Gana-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki dostluk grubu üyelerinin resmi ziyaret için Türkiye'ye davet edilmeleri kararlaştırıldı.

1 Mayıs 2017-30 Eylül 2017 tarihlerinde TBMM Genel Kurulu ve komisyon toplantılarına katılmayıp, düzenlenen devamsızlık cetveline itiraz eden ve mazeret bildiren milletvekillerinden, geçerli mazeret bildirenlerin izin talepleri kabul edildi, geçerli mazeret bildirmeyenlerin ise kabul edilmedi.

Devamsızlıkları 10 günü aşan milletvekillerinin izin talepleri kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Stenografi Kursu ve Stenograflık Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Taslağı kabul edildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim