Uslu, burada yaptığı konuşmada, canhıraş bir şekilde gece gündüz demeden çalışan polis teşkilatına ve mensuplarına başarılar dileyerek, "Çok zor şartlarda çalışan polis teşkilatının başarılı olması aynı zamanda yeni Türkiye için de son derece önem arz etmektedir" dedi.

Polis teşkilatının, 15 Temmuz olaylarında ve 15 Temmuz gecesi Mecliste ne kadar canhıraş bir şekilde çalıştıklarını gördüklerini belirten Uslu, “Bugün devletimizin, milletimizin bekası için, aynı zamanda devletimizin yücelmesi için en fedakârca çalışan kurumların başında şüphesiz polis teşkilatı gelmektedir. Eğer polis teşkilatı 15 Temmuz'da demokrasiden, sivil halktan, yeni Türkiye'den yana tavır koymamış olsaydı 15 Temmuz'u gerçekleştirmek isteyen illegal ya da legal yapılar elbette başarılı olabilirdi. Ama bugün çok şükür hem halkımızın direnişi, hem polis teşkilatının kararlı tavrı, anayasaya sadakati, devletimizin bekasına olan inancı, 15 Temmuz'la ilgili bütün senaryoları alt üst etmiştir. Bundan dolayı da ayrıca polis teşkilatını tebrik ediyorum, kutluyorum. 'Nice yıllara' diyorum" şeklinde konuştu.

Kurumsal yapıların sürekliliğine çok büyük önem atfettiğini belirten Uslu, "Bu kurumsal yapıların kurumsal hafızası, eksikleri ve yanlışları önemli bir ders olarak görüp onları kısa zamanda telafi etmiş olması, bilgi, birikim son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilkelerin, kuralların çok egemen olduğu bir kurum olarak polis teşkilatının daha uzun yıllar, dünya durdukça, Türkiye var oldukça var olması gerektiğine yürekten inananlardanım." diye konuştu.

TBMM Koruma Daire Başkanı Erol ise geçmişte yaşanan bazı konulardan ders aldıklarını belirterek, "Bugün Ulu Önderimizin izinde, TBMM Koruma Daire Başkanı olarak Başkanımızın emrinde vatan, millet, bayrak aşkıyla milletimizin hizmetindeyiz, milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Tek çizgimiz de bizim teşkilat olarak budur, bu olmalıdır. Bu çizgide devam edeceğiz." dedi.

Ziyaret sonrası AK Parti Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu TBMM’de görev yapan Emniyet mensuplarına karanfil dağıtarak Polis günlerini kutladı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim