Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo'nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Salim Uslu’nun yanı sıra AKP Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, TBMM Kenya Dostluk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda, ülke marşlarının çalınmasının ardından İstanbul'daki terör saldırısında ve Kenya'daki tanker patlamasında hayatında kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Adına Salim Uslu, Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Julius Kiema Kilonzo’yu bağımsızlıklarının 53. yıldönümünden dolayı tebrik etti.

Büyükelçi Kilonzo, Türk hükümeti ve halkına bu zamana kadarki tüm destek ve işbirliği için teşekkür etti. Kenya'nın güçlü bir yatırım noktası olduğunu belirten Kilonzo, geçen yıl iki ülke arasında 144 milyon dolar olan ticaret hacminin gelecek 5 yıl içerisinde 1 milyar dolara çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Dünyanın adalet ve barışa ihtiyacı olduğunun altını çizen Kilonzo, her iki toplumun da terörizm yüzünden acılar ve kayıplar yaşadığını söyledi. Kilonzo, “Kenya, demokrasinin kuvvetli bir destekçisi ve Türkiye'nin demokratik kurumlarıyla dayanışma içinde.” İfadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim