Bütçe görüşmelerinin son gününde Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Gıda Tarım Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker ile görüştürdü.
Belediye Başkanları taleplerini tek tek Başbakan Davutoğlu’na ilettiler. Belediye Başkanı Remzi Torun, “Uğurludağ ilçe merkezimizde ve 53 köyümüzde yaşayan 13.500 kişinin içme suyu sorunu Şendere Göleti projesi ile çözüme kavuşacaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatı ve milletvekillerimizin takibi ile çalışmalar başladı. 2016 yılı için ilave ödenek aktarılmasını talep ediyoruz” dedi.
Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise, “İlçemize açılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi için teşekkür ediyoruz” diyerek, “İlçemizde üretimini yaygınlaştırarak Dodurga'ya bereket getirecek olan kapari ürününü Uslu ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunduk” şeklinde konuştu.
Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir ise “Daha önce de Milletvekilimiz Salim Uslu beyin zatıâlinize sunduğu ilçemizin isminin tarihteki adı Şapinuva olarak yeniden değiştirilmesi talebinin arkasındayız. Biran önce gerçekleşmesi için talimatlarınızı bekliyoruz” diyerek, ilçeye has ürünler takdim edip Başbakan Davutoğlu’nu ilçeye davet etti.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Çorum Milletvekili Salim Uslu Başbakan Davutoğlu’nu Osmancık’ta düzenlenecek Uluslararası Sempozyuma davet ettiler. Uslu, “13 - 15 Mayıs 2016 tarihlerinde Çorum Hitit Üniversitemiz ve Osmancık Belediyemiz ortaklaşa olarak Uluslararası Nehrin Piri: Koyun Baba Sempozyumu programı düzenleyeceğiz. Horasan erenlerinden Koyun Baba, Hacı Bektaşi Veli ile birlikte Pir-i Türkistan Ahmet Yesevi işaretiyle Rum’a gelen velilerden birisidir. Yesevi dervişlerinden sayılan Koyun baba, Selçuklu Devleti, Türkmen toplulukların göç ve yerleşimlerinde önderlik eden büyük zatlardandır. Sempozyumumuzda tensiplerinizle aramızda bulunmanız bizleri onurlandıracaktır” dedi.
Görüşmelerde ayrıca Belediye Başkanlarının talepleri Uslu tarafından hazırlanan notlarla Başbakan’a yazılı olarak da iletildi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim