Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ) işbirliğinde Çorum’da tarım danışmanlarına yönelik eğitim çalışması düzenlendi.
İyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması başta olmak üzere sektörde tarımsal verimliliğin artırılması amacıyla başlatılan eğitim faaliyetlerinde bugüne kadar 8 binden fazla Tarım Danışmanı’na seminer veren Tarım Kredi Kooperatifleri ile GÜBRETAŞ, Çorum’da da Anitta Otel’de geniş katılımlı bir etkinlik yaptı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, GÜBRETAŞ Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, Eğitimci Fuat Kalkan, Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum’daki Tarım Kredi Kooperatifi yöneticileri, tarım danışmanları ve sektör temsilcilerinin katıldığı eğitimde bilinçli gübreleme ve gübreyle ilgili teknik bilgiler verildi.
Eğitimin açılışında konuşarak göreve geldikleri günden bugüne kadar birçok ilde eğitim faaliyeti sürdürdüklerini söyleyen Bölge Müdürü Altunkaş, “Her toplantıda dile getirdiğimiz gibi bizler, yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Sizler bu kurumun geleceğisiniz. Bizler de sizlere tecrübelerimizle destek olacağız. Tecrübelerimiz ve yeni bilgilerimizle yapacağınız projelerle Tarım Kredi Kooperatiflerini var olduğu noktadan daha ileri götüreceğiz. Sürdürülebilir bir tarımsal üretim için sizleri Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bekliyoruz. Ayrıca çiftçilerimiz kooperatiflerimize gelecek diye beklememeliyiz. Biz ürünlerimizi ve hizmetlerimizi bulduğumuz her fırsatta ve her yerde anlatmalıyız.” diye konuştu.
Gübretaş ile ilgili bilgiler veren Eğitimci Fuat Kalkan da “Toprak Bilgisi ve Toprak Analizi Sonuçlarına Göre Gübreleme Programı Oluşturulması”, “Bitki Besleme ve Doğru Gübreleme Teknikleri” hakkında sunum yaptı. Sunumda kimyevi gübre, toprak tahlillerinin ve gübrelemenin önemine de değinen Kalkan, katılımcıların sorularını da yanıtladı.



(Volkan Sınayuç)
Editör: TE Bilisim