İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen Şiir Gecesi kapsamında ilimize gelen şairler Nurallah Genç, Arif Ay, Mustafa Özçelik, Müştehir Karakaya, Nuray Alper, Emel Demirezen ve Özcan Ünlü; Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi Başöğretmen Anadolu Lisesi, Buharaevler Kız İmam Hatip Lisesi, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi, Mehmetçik Anadolu Lisesi ve Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle biraraya gelerek şiirleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan şairler öğrencilere kendi şiirlerini de okudu. Ünlü şairler daha sonra öğrenciler için kitaplarını da imzaladı.

Bu kapsamda Özejder Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki buluşmada Prof. Dr. Nurullah Genç’i Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul yöneticileri ve öğretmenler de ilgiyle izledi.

Şair Akademisyen Prof. Dr. Genç, öğrencilere hayat tecrübelerini paylaşarak önerilerde bulunarak “En az 20 yıllık hayalleriniz olsun. Kendinize hedef belirleyin. Hayalleriniz sizi rahatsız etsin. Ona göre plan yaparsınız. Vizyonunuz ve misyonunuz olsun. Başkalarının planlarınızı bozmasına izin vermeyin. Sosyal bilimler toplumun gelişmesi için çok önemlidir. Tarih, Edebiyat, Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe bilmeden topluma yön veremezsiniz” dedi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının takip ettiği diğer etkinliklerde de Atatürk Anadolu Lisesi’nde Arif Ay, Başöğretmen Anadolu Lisesi’nde Mustafa Özçelik, Buharaevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Müştehir Karakaya, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nde Nuray Alper, Mehmetçik Anadolu Lisesinde Emel Demirezen, Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Özcan Ünlü ve Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman İHL’de Müştehir Karakaya öğrencilerle buluşarak keyifli söyleşiler gerçekleştirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim