“2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”na göre ise 2010 yılında 40. sırada olan Hitit Üniversitesi 2014 yılında 26. sıraya yükseldi. Hitit Üniversitesi öğretim elemanlarının uluslararası indeksli dergilerde yayımlanan makale sayısı da 2010 yılına göre yaklaşık yüzde 203 artarak, 115’e ulaştı.
Yayın sayısına ek olarak dikkate alınması gereken bir başka gösterge de, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısıdır. Bu çerçevede bakıldığında da, 2010 yılında 0.34 olan bu oran, bugün %65’lik bir artışla 0.56’ya yükseldi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite’de evrensel ölçülerde her türlü bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamının oluştuğunu ve çalışma yapmak isteyen herkes için gerekli her türlü fırsatın verildiğini belirterek, ülkemize ve insanlığa yapacağı çalışmalarıyla katkı sağlamak isteyen araştırmacıları destekleyeceklerinin söyledi.
Hitit Üniversitesi’nin BAP Birimi’nce son 3 yılda 6 milyon 500 bin liralık proje desteği sağlandığını belirten Rektör Alkan, Merkezi Laboratuvar’ın faaliyete başladığını Teknokent’in tamamlanıp, taleplerin alındığını ve diğer eğitim binalarının da hızla yükselmekte olduğunu açıkladı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim