Programın açış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek; üniversitelerin fildişi kuleleri olmadığını, topluma karşı sorumluluğunu en önemli vazife saymış yerler olduğunu dile getirdi.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ise konuşmasında “Sevgiyle El Ele Bir Gelecek” adlı projenin hem uzun soluklu hem de akademik temelli olmasının yanı sıra bir ilk olmasından dolayı önemli olduğunu, bu tür projelerin artmasını temenni ettiklerini söyleyerek projede emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Açış konuşmalarından sonra konferans veren Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever, üniversitenin insana dokunan, onunla sürekli etkileşim içerisinde bulunması gereken yerler olması gerektiğini ifade etti.

İnsanda duygu ve düşünce bilincinin çocuklukta özellikle de 0-3 yaş arasında geliştiğini söyleyen Prof. Dr. Sever, sevgi, uyaran ve özgürlük kavramlarının çocuk gelişimi ve eğitimi açısından önemini anlattı. Prof. Dr. Sedat Sever konferansın ardından Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ile birlikte Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Sever, Üniversitede ikinci kez bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim