Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK)  ile Hitit Üniversitesi arasında işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından iki kurumun yöneticilerinin katılımıyla “Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği için Laboratuvar” konulu panel gerçekleştirildi. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapılan paneli Hitit Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TİTCK Başkanı hemşehrimiz Dr. Hakkı Gürsöz, Başkan Yardımcıları Dr. Ali Alkan, Doç. Dr. Hakan Eroğlu, Dr. Ali Sait Septioğlu, Sağlık Müdürü İsmail Yücel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Tabip Odası Başkanı Ümit Görkem, Eczacı Odası Başkanı Sönmez Çalışkan ve çok salıda sağlık personeli izledi.
Panelin açılışında konuşan Rektör Alkan, üniversitelerin bulunduğu şehre ve bölgeye katma değer sağlayan bir eğitim modelini benimsemesinin zorunluluk haline geldiğini dile getirdi. Hitit Üniversitesi’nin 10 yaşında olmasına rağmen bu plan doğrultusunda hareket ettiğini kaydeden Alkan, “Dünya artık muazzam bir şekilde değişiyor. Türkiye’de suşi, Japonya’da döner yapılıyor. Dünyanın diğer bir ucuna rahatlıkla ulaşılabiliyor. Artık Ar-Ge’yi ve teknokentleri konuşan, bulunduğu bölgeye katma değer sağlayan laboratuvarlara sahip bir üniversite olmamız gerekiyor” dedi.
Üniversite’nin 1300 personele sahip olduğunu, bunun 700’ünün akademik personel olduğunu, öğrenci sayısının ise 18 binlerde bulunduğunu belirten Alkan, “Üniversitemizi her alanda geliştirmek için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi’nin kendilerine Sağlık Bakanlığı tarafından bir hediye olarak sunulduğunun altını çizen Alkan, “Afiliasyon doğru şekilde ele alınırsa Türkiye için önemli bir avantajdır. Hastane yatırımları çok ciddi yatırımlar. 2 yıl içerisinde Tıp Fakültesi’ne öğrenci alabilen duruma geldik. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminden itibaren Tıp Fakültesi öğrencilerimiz eğitimlerine burada devam edecek” dedi.



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim