Bu kapsamda, Hitit Üniversitesi’nin kadrolu ve tam zamanlı olarak çalışan öğretim üyeleri ile Doktora, Tıpta Uzmanlık ya da Sanatta Yeterlik eğitimini tamamlamış öğretim elemanı araştırmacılar tarafından düzenlenecek kongre, sempozyum, konferans, çalıştay vb. bilimsel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için destekler verilecek.

Söz konusu proje başvurularının, BAP Komisyonu tarafından farklı bir takvim belirlenmedikçe, Mart ve Ekim aylarında yapılması plânlanırken, bu kapsamda; uluslararası etkinlikleri destekleme üst limitinin KDV dahil 20.000 TL, ulusal etkinlikleri destekleme üst limitinin ise KDV dahil 10.000 TL. olarak belirlendiği açıklandı.

Konuya ilişkin Üniversite’den yapılan açıklmada şu bilgiler paylaşıldı:

“Proje başvuruları, www.bapso.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilecek olan Üniversitemiz BAP Otomasyon Sistemi üzerinden elektronik olarak yapılacaktır. Proje desteğinden yararlanmak isteyen ve yönergelerde belirtilen koşulları sağlayan öğretim elemanlarımızın başvurularını otomasyon sistemi üzerinden yapmaları ve yönergede belirtilen başvuru formu ile eklerini ıslak imzalı 2 (iki) nüsha olarak düzenleyerek ilgili birime (Rektörlük/Dekanlık/Müdürlük) teslim etmeleri gerekmektedir. Yapılan başvurular ilgili birim amiri tarafından yönergede belirtilen şekilde değerlendirilerek, 1 (bir) nüshası BAP Birimine gönderilecektir.”

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim