Anitta Otel’de gerçekleşen etkinlik kapsamında 15 devlet ve vakıf üniversitesinin açmış oldukları standlarda öğrencilere üniversiteler ve bölümler hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Etkinlik kapsamında rehber öğretmenlere ve öğrencilere yönelik seminerler gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliğe toplam 3185 öğrenci katılırken, Game of Gölge grubu da yaptıkları gösterilerle etkinliğe renk kattı.

“Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği ile ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İlimize artı değer katmanın haklı sevincini yaşamaktayız. Üniversite adayı öğrencilerimizin tercih aşamasında bilinçli davranabilmeleri için üniversiteleri tanımaları da gerekmektedir. Fakat hem zaman hem de imkân açısından buna fırsat bulamayabilirler. Eğitim yönetimi olarak biz de bu eksikliği gidermenin çaresine baktık. İki gün boyunca etkinliğimize katılan öğrencilerimizin kafalarındaki sorulara cevap bulduklarını görmekten dolayı son derece memnunuz. Etkinliğimiz, beklentilerin üzerinde bir başarı ile sonuçlanmıştır. Etkinliğimiz kapsamında düzenlenen seminerlerimiz ile de öğrencilerimizin ders çalışma verimi, nasıl ders çalışmaları gerektiği ve başarı yolları da anlatılmış, görsel, işitsel, dokunsal materyaller ile kalıcı öğrenme sağlanmaya çalışılmıştır.” dedi.

Unilook Türkiye temsilcisi Caner Işkın ise yaptığı açıklamada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Çorum da ilk defa böyle bir etkinliği düzenlemekten dolayı son derece memnunuz. Katılımcı 15 üniversitenin temsilcileri de son derece verimli bir çalışma olduğunu belirttiler. Öğrencilerimizin büyük bir merak ve ilgiyle sorular sorduklarını, üniversite tercihi noktasında ufuklarının açıldığını söylediler. Etkinliğin amacına ulaşmasından dolayı ayrıca büyük memnuniyet duyduk” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim