Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Tufan Köse ile AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile bir araya geldi.
Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu yeniden Meclis İdare Amiri olmasından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrasında da ilimiz ve Üniversitemiz için başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

ALACA MYO’DA 300’E YAKIN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Rektör Prof. Dr. Alkan, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusunda üniversitede çok ciddi mesafeler kat edildiğini, bu işin yeni kurulan bir koordinatörlük aracılığıyla kurumsal olarak yürütüldüğünü söyledi. Üniversitenin tüm birimlerinde zorunlu veya seçmeli olarak İSG dersinin verilmeye başlanacağını kaydeden Alkan, uzun zamandır oldukça başarılı bir şekilde İSG kursların düzenlendiğini belirterek, işyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin Yönetmelik kapsamında gerekli eğitimlerin uzaktan eğitim ile ve Çorum TSO işbirliğinde ilimizde verilebileceğini, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusundaki desteklerini beklediklerini söyledi.
Kendisinin yakından takip ettiği Alaca MYO’nun kısa zamanda büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Alkan, “Bu sene yeni açılan bölümlerimizle birlikte 300’e yakın öğrenciye ulaşacağız” dedi. Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından yeni kampüs alanında yaptırılan binaların teslim aşamasına geldiğini ve Üniversitemiz senatosu tarafından yüksekokulumuzun adının “Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmesi konusundaki teklifi uygun görüldüğünü ifade etti.
Çorum Milletvekili, Meclis İdare Amiri Salim Uslu da her geçen gün daha da büyümekte olan üniversite için ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



“ÜNİVERSİTE HIZLI BİR ŞEKİLDE GELİŞİYOR”

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse’yi de Meclis İdare Amiri olmasından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitede yürütülen çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulundu. Çorum’un her bileşeni ile yakın bir diyalog ve iş birliği içerisinde çalışmalarını yürütmeye gayret ettiklerini vurgulayan Alkan, “Üniversitemiz, paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim kaydediyor” dedi
Üniversite’nin gelişiminden ve her anlamda şehirle bütünleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse de üniversitedeki olumlu gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiğini ifade ederek, “Üniversitemiz için üzerimize düşen her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız” dedi.



“KAMPUS KONUSU ARTIK GÜNDEMDE DEĞİL”

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’ya yapmış olduğu ziyaretinde de Rektör Prof. Dr. Alkan, üniversitenin fiziki altyapısındaki eksikliklerin giderilmeye başlandığını, yılların sorunu olarak sunulan kampüs konusunun artık gündeme bile gelmediğini, bu seneki görülen ilgiden büyük bir mutluluk duyulduğunu, yabancı öğrenciler, DGS ve diğer geçişlerle birlikte 16 bini aşacağını belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Milletvekili Dr. Bağcı da her geçen gün üniversitenin daha da güçleneceğini ve her türlü projesine destek olacaklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Alkan’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan, artık üniversitelerin kapılarını herkese açmak zorunda olduğunu, sahip olduğu bilgi birikimini içinde yer aldığı topluma aktarmasının beklendiğini ifade ederek, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun üniversitede yaptığı ziyaretin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.



(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim