Ünal Bozok, dernekleriyle ilgili çıkan bazı haberlerde kendisinin AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun köylüsü olması sebebiyle “muhtarların bilerek böldürüldüğü” yönünde haberler yer aldığını belirterek bu nedenle yazılı bir açıklamada bulundu. Rumi Bekiroğlu'nun köylüsü olmasından dolayı derneğin kurulmasında destek olduğu gibi iddiaların gerçek olmadığını dile getiren Bozok, dernek merkezinin bulunduğu yerle ilgili de Bekiroğlu’nun ilgisi olmadığını açıkladı.
Muhtarların zaman zaman dernek seçimlerinde belli kesimler tarafından baskı altına alındığını herkesin bildiğini dile getiren Bozok, “Biz muhtarların haklarını her platforma savunmak için bu derneği kurduk. Birilerine yamak olarak tabiri caizse aba altından sopa gösterenlere boyun eğmeyiz. Hiçbir dernekle kuruluşla sorunumuz yoktur. Gayemiz sadece üyelerimizin sorunları noktasında yardımcı olmaktır. Amacımız aslında Çorum için bir kazanımdır. Derneğimiz tarafından muhtarların sorunları daha sesli bir şekilde ele alınıp, dile getirilecektir.
Bizim derneğimiz ilçe muhtarlarını da kapsıyor. Rahatsız olanlar eksikliği kendilerinde aramalıdır. Asılsız iftiralarla kimse bir menfaat elde edilemez. Dernek olarak TBMM’de grubu olan AK Parti, CHP ve MHP’yi ziyaret ederek destek istedik. Biz her kesimden destek bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde de Çorum Belediyesi, Ziraat Odası, PANKOBİRLİK, İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğü’nü ziyaret edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim