Çorumlular, hem nüfus, hem ekonomik potansiyel bakımından Çorum’dan daha küçük yerlere havalimanı yapılmasına karar verildikçe gıpta ediyorlar, hatta bu illerin siyasi gücünü alkışlıyorlar. Çorumluları imrendiren illerden biri de Rize…Hürriyet’in 17 Temmuz 2018 günlü sayısında, denizin doldurulması suretiyle inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili ayrıntılı bir haber yer aldı.

Rize’nin Pazar ilçesi Yeşilköy mevkiinde, 120 kamyon ile 2 hafriyat gemisinin, günde 80 bin ton taşı denize döktüğü belirtilen Aytekin Kalender imzalı haberde, 2 bin dönüm deniz dolgusu yapılacağı, yalnızca altyapının 1 milyar 78 milyon liraya malolacağı ifade ediliyor. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, deniz dolgusunda 88.5 milyon ton taş kullanılacağını, 4 yılda tamamlanacak havalimanının 3 milyon yolcuya hitap edeceğini bildiriyor.

Çorum’a gelince…ÇORUM HABER, Çorum’un havalimanı talebini en üst perdeden dile getirmeye ve halkın duygularına tercüman olmaya devam edecek. Yeni dönemde, Çorum’un siyasi temsilcilerinin “havalimanı” konusunda ÇORUM HABER gibi düşünmeleri ise, umutları artıran bir faktör. Kaldı ki, hayata bağlılığımızın devam edebilmesi için umutlarımızı da yaşatmak ve canlı tutmak zorundayız.

(Mehmet YOLYAPAR)

Editör: TE Bilisim