Geçtiğimiz yıl meydana gelen maden kazalarında 350’ye yakın işçinin hayatını kaybettiğini belirten Bahar, “Geçtiğimiz günlerde Ermenek’te TOBB’un tapu teslim töreninde içler acısı olaylara şahit olduk. Hükümet yetkililerimizin görevlerini yerine getirmediklerinden dolayı aileler tarafından protesto edilmeleri bizleri de derinden üzmüştür. İşten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmediği ve ailelere söz verilen yardımların yapılmadığını TV kanallarından öğrenmiş bulunmaktayız.
Maalesef işletme içerisinde gerekli tedbirleri önemsemeyen, ekonomik düşünmeyi ön plana alan işletme sahibi ne kadar sorumlu ise hükümet de denetleme görevini yerine getirmediğinden dolayı bir o kadar sorumludur” dedi.
Merkez Parti Merkez İlçe Başkanı Umur Bahar, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:
“Daha dün İsveç’te maden kazası olmuş ve 159 işçi yaşam odaları sayesinde 3 saat gibi kısa bir sürede kurtarılmıştır. Çok sevindirici bir olaydır. Ülke olarak bizlerde çok mutlu olduk. Çünkü böyle haberler duymayı özledik. Bizim ülkemizde olan olayda ise işçilerimizin cansız bedenlerini dahi yeryüzüne çıkartamadık. Biz daha geri bir ülke olduğumuz için değil. Bizler de onların okuduğu kitapları okuyarak bilim adamlarımızı ve öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Sadece, bizler maalesef okuduğumuzla öğrendiğimiz bilgileri, uygulamakta problem yaşıyoruz. Anlayış ve düşüncelerimizi değiştirmemiz elzem olmuştur artık.
O halde merkezinde insan olan Merkez Partisi’nde birleşmenin vaktidir. Kendimizi bulma vaktidir. Sağa sola yalpalamadan dik ve düz durduğumuz zaman ok gibi, hedefe ulaşırız.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim