Atatürk’ün, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmediğini, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırdığını kaydeden Yaşar devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yolun, çağdaş uygarlık yolu olduğunu söyledi. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimlerinin bugün, gerici, bölücü zihniyetleri rahatsız ettiğini ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlediğini dile getiren İlhan Yaşar, Mustafa Kemal Atatürk’ün dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adı olduğunu anlattı.

Günümüzde yaşanan gelişmelerin, Atatürk’ün en büyük eseri ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Yaşar, “Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir.

Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. (Haber Merkezi) guage:EN-US;mso-bidi-language: AR-SA'>Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayata veda edişinin 80.yılında rahmet ve şükranla anıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim