Çorum'un en eski mahallelerinden biri olan Ulukavak'ta pek çok mülteci ailenin yaşadığına dikkat çeken Mahalle Muhtarı Hanefi Özdemir, Belediye’nin ve vatandaşların mültecilere her türlü yardımı yaptığını söyledi.
Sobadan gıda yardımına, mobilyadan beyaz eşyaya kadar Belediye tarafından yapılan yardımların mülteciler için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Özdemir, “Hem yardımlar yapılıyor hem de bu ailelerin durumu sürekli takip ediliyor. Allah kimseyi yurtsuz bırakmasın. İnşallah savaş biran önce sona erer ve herkes kendi ülkesine döner. Yapılan çalışmaları halkımız da görüyor. Onlar da bu hizmetleri takdir ediyor. Ulukavak Mahallesi sakinleri de imkânları ölçüsünde mültecilere destek veriyor. Özellikle Abdibey Camii, Yukarı Sanayi Sitesi Camii ve İmam Hatip Lisesi Camii'nin imamları mülteciler için büyük gayret gösteriyor. Onların nezdinde tüm imamlarımıza ve müftülük personeline mülteciler için yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Çorum Belediyesi’nin Ulukavak Mahallesi’ne önemli yatırımlar yaptığını da anlatan Özdemir, “İkbal Kadın Sanat ve Kültür Merkezi, semt parkları ve yollar mahallemizin çehresini değiştirdi.” dedi.
Abdibey Camii ve İmam Hatip Lisesi’nin yenilenen tuvalet ve abdesthanelerinden hem öğrencilerin hem de cami cemaatinin çok memnun olduğunu hatırlatan Muhtar Hanefi Özdemir, “Belediyemiz mahallemize her anlamda çok büyük hizmetler yaptı. Yol ve kaldırımlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Mahallemize yapılan hizmetler dolayısıyla da Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’ye teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim