Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum Şubesi tarafından “Doğumunun 100. Yılında 100 Fotoğraf ile Başbuğ Alparslan Türkeş’ adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Ülkücü hareketin kurucusu, MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in mirasını, fikirlerini geleceğe taşıma adına düzenlenen serginin açılışına MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hürriyet Meydanı’nda açılan sergiye Çorumluların da büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Ünlü de Alparslan Türkeş’in 25 Kasım 1917 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dünyaya geldiğini hatırlatarak bu yılın Türkeş’in doğumunun 100. Yılı olması sebebiyle farkındalık oluşturmak adına böyle bir sergiyi düzenlediklerini kaydetti.

Türk siyasi hayatına ve ordusuna yıllarca büyük hizmetler veren Türkeş’in arkasında milyonlarca evlat bıraktığını, Ülkü Ocakları olarak onun fikir hareketini devam ettirdiklerini vurgulayan Ünlü, “İnsanların Başbuğ Alparslan Türkeş’i tanıması, hatırlaması adına düzenlediğimiz sergiye gösterilen ilgi bizleri de memnun etti. Başbuğumuzun fotoğraflarını gören herkes sergimizi gezmese bile selam vermeden geçmiyor. Bu de bizleri memnun ediyor” dedi.

Öte yandan Çorum Ülkü Ocakları tarafından MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başbuğ Pınarbaşı’nın katılımıyla bir konferans düzenlendi. Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda 30 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 18.00’de Devlet Tiyatro Salonu’nda yapılacak olan konferansa tüm Çorumlular davet edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim