Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanlığı, Danıştay’ın Andımızın tüm okullarda tekrar okutulması kararına destek olmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Valilik karşısında bulunan Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ülkücü gençler ve vatandaşlar tek bir ağızdan Andımızı okudu.
Danıştay'ın Andımızın yeniden okutulması kararının ardından kararı destekleyen pek çok kesim konuyla ilgili destek mesajları yayınlamaya devam ediyor. Önceki gün de Çorum Ülkü Ocakları’nın organizasyonuyla toplanan yüzlerce vatandaş tek bir ağızdan İstiklal Marşı’nı ve Andımızı okudu.
Çorum Ülkü Ocakları’nın düzenlediği programa Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Çorum Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Etkinlikte konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Tunceli’de donarak şehadete eren şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
Danıştay'ın Andımızın yeniden okutulması kararının tüm Ülkücüleri memnun ettiğini kaydeden Ülkü Ocakları Başkanı Ünlü, “Malumunuz geçtiğimiz hafta Türk Eğitim Sen, Danıştay’da verilen kararla bir zafer kazandı. Verilen karar Ne Mutlu Türküm diyebilen tüm kesimleri ve başta Ülkücüleri memnun etmiştir. Fakat birileri “Eski Türkiye’ye geri mi dönüyoruz? Vesayet yeniden mi geliyor?” gibi sözlerle Türk milletine düşmanlığını yinelemiş; içlerindeki kripto hainliği kusmuşlardır” dedi.
Ülkü Ocakları Başkanı Ünlü konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şimdi bu rahatsız olan şahsiyetlere soruyorum: Evlatlarınız size “Anne baba ben hangi millettenim ?” diye sorduklarında “Evladım sen bu millettensin” mi diyorsunuz? Bu milletin bir adı yok mu? Türk adı bir ırkın adı olduğu gibi Anayasanın 66. maddesinde ifade edildiği gibi Türkiye’de yaşayan ve bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin adıdır. Biz bu adı söylemekten de onur duyuyoruz. Türküz, Türküz, Türküz.
Türk adından rahatsız olanlar 100 yıl önce İngilizlere sığınan Damat Feritler, Ali Kemaller, Kürt Teali, İngiliz Muhipleri Cemiyeti gibi Türk düşmanlarıydı. Bugünse FETÖcüler, çözüm süreci adı altında memleketi çözülmeye götürenler, sendika görünümlü çeteler, ümmetçilik adı altında Türk düşmanlığı yapanlardır. Sizde vatan millet kavramı hiç olmayacak mı? Siz kimin çocuğunuz bilmiyoruz ama biz Türk çocuğuyuz. Biz Türk Milliyetçileri Türk olduğumuzu haykırmaktan geri durmayacağız.
Çünkü biz Deme bana "Oğuz, Kayı, Osmanlı... Türk'üm, bu ad her unvândan üstündür... Yoktur Özbek, Nogay, Kırgız, Kazanlı, Türk milleti bölünmez bir bütündür’ diyen, Atatürk’ün fikir babam dediği Ziya Gökalp’in torunlarıyız. Çünkü biz “Benim yaradılışımda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir” diyen Başbuğ M. K. Atatürk’ün emanetçileriyiz. Çünkü biz “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.” diyen Başbuğ Alparslan Türkeş’in evlatlarıyız. Çünkü biz “Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun.” diyerek Türk adı için can vermeyi şeref bilmiş Ülkücü Türk Milliyetçileriyiz.
“TÜRKÜM DEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Bu vesileyle Yüce Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutluyor; Aziz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Ey büyük Atam Ülkücü Türk Gençliği olarak Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimize and içtik. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacaktır. Varlığım Türk varlığına armağan olsun” 
Konuşmanın ardından hep bir ağızdan andımızın okunmasıyla program sona erdi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim