Önceki gün gerçekleşen ziyarette Yalçın Topçu’ya aynı konferans için gelen Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ve Optimar Araştırma Şirketi Müdürü Hilmi Daşdemir’in yanı sıra Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Ahmet Saatçi ve Memur-Sen’e bağlı bazı sendikaların şube başkanları da eşlik etti.
Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ziyarette yaptığı konuşmada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2023 ve 2071 hedeflerini önemsediğini belirterek, “Bir sivil siyasetçi olarak, devlet adamlarının ve ülkeyi yönetenlerin hayâlleri olması gerektiğine inanıyorum. Atalarımız Kudüs’ü, Malazgirt’i, İstanbul’u, Makedonya’yı bize emanet ederken, onların da büyük hedefleri, hayâlleri vardı. Ülkemizin sınırları harita üzerinde Edirne’den Ardahan’a kadar çizilmiş olsa da Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar olan coğrafya bizim medeniyet coğrafyamızdır. Dolayısıyla Ankara’da söylenen bir söz, Makedonya’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Müslüman ve Türk halklarını ilgilendirir. Bu nedenle Türkiye’nin istikrarı, medeniyet coğrafyamızın da umudur.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yalçın Topçu ve beraberindekilere teşekkür etti.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim