Önümüzde bir yerel seçim bulunduğunu ve bu yerel seçimlerde cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili seçilmeyeceğini hatırlatan Kurt, “Ne hikmet ise mevcut iktidar yerel seçimleri genel seçim havasına büründürme çabasında. Birde ortaya beka meselesi koyuyorlar. Belediye başkanı değişecek. Ülkenin bekası ile ne alakası var bunun. Bunların asıl derdi koltuklarının bekası” dedi.

Kurt, seçimlerde başarı elde edemeyeceklerini anlayanların utanmadan, sıkılmadan iftira attığını ifade ederek Saadet Partisi’nin ittifak içinde olmakla itham edildiğini, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun her konuşmasında bir ittifak içinde olunmadığını ifade ettiğini, İttifak yapmadan bin 389 seçim bölgesinde aday gösteren tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyledi.

SAADET PARTİSİ OY PUSULASINDA BİR NUMARALI YERİNİ ALDI

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, hazineden milyonlarca lira destek alan partilerin dahi isminin geçmediği birçok il, ilçe ve beldelerde Saadet Partisi’nin oy pusulasında 1. sırada yerini aldığını, Saadet Partisi’nin 30 Büyükşehir 81 il 922 ilçe 386 belde belediye başkan adayı ile seçime tek başına giren tek parti olduğunu kaydetti. Kurt, “Çorum’umuzda da durum bu şekildedir. Buna rağmen seçim propagandasında bizleri birileri ile ittifak yapmakla itham edenlere haklarımızı helal etmiyoruz” diye konuştu.

Bugün itibarı ile altı bine yakın esnafın ziyaret edildiğini belirten Kurt, esnafın tek sıkıntısı bulunduğunu belirterek “Biz artık yandaş belediye istemiyoruz, biz sorunlarımızı anlatamayacağımız başkan istemiyoruz, bizim sıkıntılarımız ile dertlenecek başkan istiyoruz. Esnafımız ülkemizde beka sorunumuz yok ülkemizde ahlak sıkıntısı var. Bu sıkıntı gittikçe büyüyor. Ülkemizde ekonomik sıkıntımız var. Biz siftah yapamadan kapatıyoruz, Bağ-Kur, SSK, vergilerimizi ödeyemiyoruz ve hatta çalışanlarımızın maaşlarını zor veriyoruz. Küçük esnaf bitmek üzere bunu dile getiren yok sadece seçim düşünülmekte her şey seçimden sonra güzel olacak deniliyor. 24 Haziran seçimlerinde de aynı şeyler dile geldi biz daha kötü olduk. Dolar yükseldi dış güçler yaptı gıda fiyatları arttı dış güçler yaptı. Bırakın dış güçleri üretimi bitirdiniz, çiftçiyi bitirdiniz, sanayi esnafını bitirdiniz. Beka dan bahsediyorsunuz. Artık uyanma vakti geldi” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim