İlk olarak Saadet Partisi İl yönetimini ziyaret eden Anadolu Hitit Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak ve yönetim kurulu üyeleri burada federasyonun faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Amaçlarının imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan başarılı çocuklara bu imkanı tanımak olduğunu belirten Ali Özgür Ispanak, ülke bekası söz konusu olduğunda herkesin üzerindeki gömleği çıkararak bir olması gerektiğini söyledi.

Şeker Fabrikasının stratejik bir kurum olduğunu ve satılmaması gerektiğini söyleyen Ispanak, Çorum Şeker’in zarar etmediğini zarar eden kurumların iyi denetlenmesi gerektiğini ifade etti .

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık ise konuşmasında üretim toplumuyken tüketim toplumu haline gelindiğini, ekonominin kötü durumda olması ve kredi alacak yer kalmaması nedeniyle eldeki fabrikaların satışa çıkarıldığını söyledi. Devlete ait fabrikaların elden çıkarıldığını belirten Cıdık, sıranın Çaykur ve şekere geldiğini vurguladı. Farklı siyasi düşüncede olunabileceğini anlatan Cıdık, ülke söz konusu olduğunda ise bu farkların ortadan kalktığını ifade etti.

Federasyon yöneticileri daha sonra İYİ Partiyi ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu anlatan İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı da Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı olduklarını, fabrikaların bütçeye katkı olmasından çok birilerine yardımcı olmak amacıyla satılmak istendiğine inandığını ifade etti. Özsaçmacı fabrikayı yerel bir birlikteliğin alması taraftarı olduklarını da sözlerine ekledi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim