Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şubesi’nin olağan genel kurulunun açış konuşmasını yapan ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, “Devlet görevini yerine getirmiyor. Halkın güvenliğini ve düzenini sağlayamıyor. Toplumun kimyasıyla oynadılar. Komşumuz olmayan ülkelerle bile aramız kötü oldu” diyerek ülkenin içinde olduğu durumu izah etti.
Uğur Demirer en son 28 yurttaşın yaşamını yitirdiği kanlı saldırıyı hatırlatarak “ Toplu ya da tek tek öldürüyorlar bizi, devlet yurttaşlarına karşı görevini yerine getirmiyor. Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda, komşu olmayan ülkelerle bile aramız kötü. Birleştirici üslup yerine ayrıştırmayı seçiyorlar.” şeklinde konuştu.
Ülkenin her karşına rant gözüyle bakıldığını vurgulayan Demirer, “Doğaya karşı bir düşmanlıkları var. Son olarak Artvin Cerattepe’ye girişlere yasak koydular. Hem doğayı talan ediyorlar hem de insanların seyahat özgürlüklerini ellerinden alıyorlar.” dedi.
Başkanlık sisteminin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına denk getirilmeye çalışıldığının altını çizen Demirer, “ Başkanlık sistemi adı altında saltanat getirmeye çalışıyorlar. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin temel vasıflarını değiştirmeye çalışıyorlar. Anayasa değişirken ilk 4 maddeye dokunmayacaklarını söylüyorlar ama 164. Maddeye dokunduğunuzda zaten ilk 4 maddeye dokunmuş oluyorsunuz.” ifadelerini kullandı.
Demirer her ne olursa olsun dik durulması gerektiğini ifade ederek “Umudumuzu yitirmemeliyiz, haklarımıza sahip çıkmalıyız. Devlet yurttaşına kin gütmez uygulamalar hukuksal olmalıdır.” diyerek genel kurulun başarılı geçmesini temenni etti.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim