Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Ak Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve bazı parti yöneticileri ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, güncel konulara ilişkin görüşlerini açıkladı.
CHP ve HDP’nin seçim beyannamelerini açıkladığına değinen Bağcı, her iki partinin de çelişki içinde olduğunu öne sürerek, ülkenin battığından, durgunluktan, küçülmeden söz ederken, bir yandan da var olan kaynakları tüketmeye yönelik vaatler ortaya attıklarını, bunların seçim öncesi popülist yaklaşımlar olduğunu söyledi.

“KAYNAĞI GÖSTERİLMEYEN VAATLER 90’LARI HATIRLATIYOR”
CHP’nin vaatlerinin 150 milyar lirayı bulduğunu, oysa Türkiye’nin yatırım bütçesinin 85 milyar lira olduğunu ifade eden Milletvekili Bağcı, 133 milyar dolar döviz rezervinin olduğunu, Türkiye’nin güvencesi, kredibilitesinin karşılığı olan bu rezervin, seçim vaatlerini finanse etmek üzere kullanılamayacağını, Ak Parti Hükümeti’nin İşsizlik Sigorta Fonu gibi kaynakları bile GAP gibi büyük yatırımlar ve bölgesel kalkınma projeleri için değerlendirdiğini anlatarak, “Kaynağı gösterilmeyen vaatler, 1990’ları, kim ne veriyorsa 5 fazla diyen Demirel’i, herkese 2 anahtar vadeden Çiller’i,Cem Uzan’ın 2022’deki hayali vaatlerini hatırlatıyor” şeklinde konuştu.
Çorum yöresinde bu durumun “Aslıyok yaylasındaki yoğurda yaprak sarma” diye nitelendiğini belirten Cahit Bağcı, “Gider bütçemiz 474, gelir bütçemiz 453 milyar. 31 milyar cari açığımız var. Bu cari açığı çok daha artıracak popülist harcamalar kabul edilemez. Zaten millet de bu hayali vaatleri yutmayacaktır” dedi.

“ÇİPRAS’I ÖRNEK ALIYORLAR, AMA YUNANİSTAN ÇIKMAZDA”
Bağcı, CHP’nin Çipras’ı kopyaladığını da savunarak, “Vaat bombardımanı ile gelen Çipras’ın ilk işi özür dileyerek göreve başlamak oldu. Zira AB’den destek göremedi. ŞimdiYunanistan iflasa doğru gidiyor ve yeni bir seçim kaçınılmaz görünüyor.” ifadesini kullandı.
25 maddeden oluşan öncelikli dönüşüm programını açıkladıklarını, 1300 eylem planının da hazır olduğunu vurgulayan Bağcı, “En önemlisi üretimde yerlilik hedefi. Çeşitli toplum kesimlerinde ve meslek gruplarında yapılan çalıştayların sonucunda ortaya çıkan bir sonuç bildirgesi bu. Uçuk vaatlerle iktidara gelmeyi veya iktidarımızı sürdürmeyi hiçbir zaman düşünmedik” diye konuştu.

“NEYİ YAPMADIĞIMIZI SÖYLESİNLER”
Cahit Bağcı, Çorum’a ilişkin değerlendirmelerini de şöyle sürdürdü:
“Çorum’a ne yaptınız diyorlar. Biz de, neyi yapmadık diye soruya soruyla karşılık veriyoruz.
Biz, liberal, düzenleyen, denetleyen ve teşvik eden bir ekonomi modelini benimsiyoruz. Bizden KİT benzeri devlet yatırımı beklentisi varsa, bu asla olmayacak.
İki çağrı merkezinde 400 kişilik istihdam sağladık. Üçüncüsü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. OSB’de çalışan sayısı bizim dönemimizde 1300’lerden 7 binlere çıktı.
Çorum, büyüyen, yatırım çeken, sorunlarını çözmüş, altyapısı hazır bir kent.
Demiryoluna başlama tarihi yakında açıklanacak. İhale hazırlıkları yapılıyor. Bunun geri dönüşü yok. 200 km/h hız yapacak hızlı tren ve 120 km/h hız yapacak yük taşımacılığı olmak üzere iki hat olarak planlanan yatırım 2 milyar dolara malolacak.”
Editör: TE Bilisim