Konu hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Çorum’un turizm bakımından potansiyelinin bulunduğunu ancak yeterli aktivitesinin bulunmadığını dile getirerek, bu aktivitelere katkıda bulunmak amacıyla görüşmelerde bulunduklarını anlattı.
Çorumlu olup hala tarihi yerleri görmeyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Halil İbrahim Kaya, Saat Kulesi’nden başlayacak ücretsiz turlarla tarihi alanların tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini kaydetti. Bu turların 7 ay boyunca devam edeceğini anlatan Kaya, gerekli kaynağın ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını ifade etti.
Yapılan önerge görüşülmesi amacıyla Turizm Komisyonuna sevk edildi.

ÇORUM’DAKİ MADEN YATAKLARI İNCELENECEK
Öte yandan İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya ve Osmancık İl Genel Meclisi Üyesi Celalettin aksan tarafından verilen önerge ile Çorum’da bulunan maden yataklarının incelenmesi istendi.
Önergede mevcut işletmeye açık madenlerin neler olduğu, nerelerde bulunduğu, bu işletmelerde istihdam edilen kişi sayısı, işletilmeyen maden yataklarının olup olmadığı, işletmeye açılmama nedenleri ve maden işletmelerinden elde edilen gelirlerin Çorum ekonomisine katkısının olup olmadığı konusunda meclise bilgi verilmesi istenirken önerge incelenmesi amacıyla Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim