Çorum Emek Gençliği tarafından Hacı Bektaş Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in mücadelelerinin devam ettiği belirtilerek, “Gençlik var olduğu müddetçe denizlere çıkacaktır bütün sokaklar. Geleceksizliğe karşı mücadele edeceğiz, iş atölyelerinde pres makinelerinde ezilip ölmeyeceğiz, savaşa karşı barışı savunacağız, bu sömürü düzenine kafa tutmaya devam edeceğiz ta ki iktidarı biz kurana kadar, kapitalizmi tarihin çöplüğüne gönderene kadar” ifadelerine yer verildi.

Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve parti üyelerini de destek verdiği basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği Temsilcisi Ali Onur Korkmazoğlu, Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in genç yaşlarında, halkın güvenini ve sevgisini kazanmış, Türkiye'nin aydınlık yüzleri olduğunu söyledi.

O günlerden bugünlere kapitalist sistemin yamalı düzeninin işçileri ve emekçileri sömürmeye devam ettiğini kaydeden Korkmazoğlu, “Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta görmüş olduk ki, dünyanın her yerinde emekçiler alanları talepleriyle doldururken, Türkiye'de de OHAL koşullarına rağmen en coşkun kutlanılan 1 Mayıslardan oldu. Baskı ve hak ihlallerinin artması bizleri asla yıldırmamaktadır, tıpkı 68'lerde Denizlerin yaşadığı koşullara hayır dedikleri gibi.

Her şey tek sese dönüştürülmek isteniyor. Tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen, biz gençler inancımızı kaybetmeden geleceğimiz için faşizme karşı mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması, Deniz Gezmiş’in darağacında söylediği son sözünün hep birlikte tekrarlanmasının ardından sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim