CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin ziyaretinde konuşan Suvacı, Hollanda ile yaşanan krize değinerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılanların, milletvekillerine yapılanları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Türk vatandaşları olarak yaşananların içini acıttığını ifade eden Suvacı, “Ancak devlet olmanın bir gururu, haysiyeti, şerefi vardır. Deniyor ki ‘başkanım size geleceğiz, misafir olacağız’ Başkan da ‘benim şimdi işim var, müsait değilim, daha sonra gelin’ diyor. ‘Yok, hayır. Biz bugün geleceğiz’ deyip çeşitli yollara başvurup, resmi olmayan yollardan bakanımızı oraya sokmaya çalışmak, bu durumla karşılaşmak ayrı bir vakadır. Devletler arasında bir ziyaret yapılacaksa önceden belirtilir, tarih konuşulur. Bunlar önceden hazırlanır ama biz öyle geliyoruz deyip hiçbir devletin kapısının çalıp, bırakın devletleri komşunuzu dahil kapısını çalıp içine giremezsiniz. Bunlara sebebiyet vermek hükümetin acizliğidir” dedi.

Hükümetin, bu tür olaylarla milleti galeyana getirdiğini savunan Suvacı, “Avrupa devletlerinin yaptıkları ne kadar içimiz acıtıyorsa bunlara sebebiyet verenler de o kadar suçludur. Kimsenin Türk milletinin vakarıyla oynama hakkı yoktur, oynatmaya da hakkı yoktur. Son olayları iyi değerlendirelim. Geçmişteki gibi seçim öncesi bir takım olaylarla mağduriyet yaşadığını göstermenin bir faydası yoktur. Bunlar konuların görüşülmesinin engellenmesi için yapılmıştır. Gündemde birkaç gündür sadece Hollanda konuşuluyor ama referanduma 30 gün kaldı ve maddeleri konuşamıyoruz bile.” diye konuştu.

“Biz bu ülkeyi kanla irfanla kurduk. Hürriyetimizi kolay kazanmadık, kolay da kaybetmeyiz” diyen Köse, “Referandumu bir seçim gibi değerlendirmek istiyorlar ama seçim değildir. Değiştirilecek 18 maddeye bakın, Türk vatandaşların lehine olacak bir metin yok. Hepsi tek kişinin daha nasıl güçlendirileceğiyle ilgilidir. Ama biz emperyalistlerin bu tuzağına düşmeyeceğiz ve sonuna kadar ‘hayır’ diyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim