Tahir Eşkil kampanya kapsamında toplanan 54 ton un ve çeşitli gıda maddesini taşıyan 5 tırın geçtiğimiz Salı günü yola çıkarıldığını anımsatarak, “İnsanî değerlerin ve insanlık erdeminin garantörlüğünün hakkını vermenin gayretiyle, mazlumlara, mahzunlara, mağdurlara umut olma hedefiyle dualarla uğurladığımız 5 tırlık yardım konvoyu katil Esed ve zalim Putin imalatı devlet terörünün son mağduru Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize ulaştırıldı.” dedi.
Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Eşkil, şu bilgileri paylaştı:
“Vahşetin, zulmün, terörün, şiddetin insanlar ve insanlık üzerinde açtığı yaralara merhamet merhemi sürme noktasında insanlığın garantörü olmayı önemsiyoruz. Benzer şekilde doğal afetlerde de yardım telaşı ve mağdurlara el uzatma heyecanıyla hareket ettik, ediyoruz. Bu anlayışla Eğitim Bir Sen olarak, her birini medeniyet paydaşı olarak gördüğümüz, insanlık ve merhamet hareketi noktasında davadaşımız kabul ettiğimiz İHH ile sayısız yardım kampanyası gerçekleştirdik.
Cani Esed’in karadan misket bombalarıyla ölüm kustuğu Bayırbucak’ı, zulüm bombaları yüklenen Rus uçaklarının cinnet sortileriyle hedef aldığı Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Yardım TIR’larımızla, Türkmen Dağı’na, Bayırbucak’a merhamet sortileri yaptık, yapacağız. Türkmen Dağı’nı Esed’in zulmüne, Putin’in vahşetine terk etmeyeceğiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim