Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olan Sungurlulu işadamı Abdullah Karaman dün saat 15.00’da parti binasında düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti’den Çorum Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Ailesi, yakınları ve partililerinin ilgi gösterdiği toplantıya Bekir Özsaçmacı’nın milletin teslim altına alınmak istediği bir dönemde yine elini taşın altına koyma cesaretini gösterdiği için teşekkür ederek başlayan Karaman, Çorum’da olmaktan, Çorumlu olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Çorumlu olmak ülkenin üvey evlat muamelesi görmektir. Satılacak bir şey varsa Çorum Şeker Fabrikası satılır, ama yatırım yapılırken Çorum görmezden gelinir” diyerek konuşmasına devam eden Abdullah Karaman, Çorumlu seçmenin Başbakan’a mitinginde ‘Havaalanı isteriz’ diyerek sesini bile duyuramadığını kaydetti.

İyi insanların iktidar yolunda ilerlediğini, bu durumun saray ve çevresindeki AKP iktidarını korkuttuğunu, bu nedenle baskın seçim kararı alındığını söyleyen Karaman, “Meral Akşener’ni her yaptığı sarayın ve ülkeyi deneme tahtasına çeviren AKP iktidarının şirazesini kaydırdı. Rusya’nın dış politikası yüzlerce yıldır aynıdır. Bizim ise son 1 ayda bile dış politikamız 3 kez değişmiştir. İçeride de durum aynıdır. İyi insanlar olarak yaşanan sorunların çözümü için yola çıktık. Ülkenin umudu haline geldik. Bizim işimiz kavga ile değil. Bizim işimiz sevgiyle. Bizim iktidarımızda oy veren veya vermeyen hiç kimse öteki olmayacak. Hiçbir insanımız değersiz olmayacak. Bu ülkenin artık kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ülkeye bir umut gerekiyor ve bu umut da Meral Akşener’dir” dedi.

Türkiye’yi yönetmek ve Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak adına çalışmalarını gece gündüz sürdüreceklerini, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacaklarını ve iktidara geldiklerinde de ülkeyi eniştelere damatlara değil, liyakatlı uzman kişilere yönettireceklerini belirten Abdullah Karaman, “Türkiye bizim dönemimizde fabrika ayarlarına geri dönecektir. Bizler iyi insanlar hareketi olarak hizmette yarışacağız. 24 Haziran’dan sonra ilk iş Şeker Fabrikaları başta olmak üzere satılan tüm fabrikaları geri alacağız. Korkunun ecele faydası yok. AKP siyaset sahnesinden silinecek. Zaten geri dönüşüm süreci de başladı” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim