Türkiye’nin en önemli akademisyen ve mütefekkirlerinin katılacağı konferanslar dizisinde her ay bir ünlü isim “Medeniyet”i anlatacak.
Medeniyet Buluşmaları adını verdikleri konferanslar dizisinin Çorum’da bu zamana kadar yapılan en önemli ve etkili programlardan birisi olacağına inandığını söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’nin en ünlü mütefekkirlerinin ayda bir Çorum’a geleceklerini ve medeniyet tasavvuru üzerine düşüncelerini aktaracaklarını söyledi. Külcü, 2016 yılı sonuna kadar düzenlenecek olan Medeniyet Konuşmaları programının kapanış programına Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu davet edeceklerini ve konferans vermesini talep edeceklerini kaydetti.
Medeniyet Konuşmalarının, 19 Şubat 2016 Cuma günü saat 19.00’da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün tarafından verilecek olan “Medeniyet Nedir?” konferansı ile başlayacağını vurgulayan Başkan Külcü, “Medeniyet kavramı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından da sürekli olarak vurgulanmaktadır. Özellikle Türkiye’nin son 15 yılına baktığımızda yeni bir medeniyet tasavvuru anlayışını görmemiz mümkündür. Yeni Türkiye’nin medeniyet perspektifinin de anlatılacağı bu medeniyet konuşmalarına şehrimizde yaşayan tüm akademisyen, fikir adamı, STK önderleri ve konuya ilgi duyan herkesi bekliyoruz.” dedi.

MEDENİYET KONUŞMALARINA KİMLER KATILACAK?
Çorum Belediyesi tarafından Şubat ayı içerisinde başlayacak olan ve yılsonuna kadar her ay devam edecek olan Medeniyet Konuşmaları’na kendi alanlarında ünlü isimler katılacak.
19 Şubat’ta Prof. Dr. Tahsin Görgün ile başlayacak olan konferanslar dizisinde Rasim Özdenören, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Ekrem Demirli, Karakalem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Karabaşoğlu, Yenişafak Gazetesi Yazarı Leyla İpekçi, Yenişafak Gazetesi ve Gerçek Hayat Dergisi yazarı Cihan Aktaş gibi isimler katılacak.
Medeniyet Konuşmaları’nda işlenecek konu başlıkları arasında ise Medeniyet nedir, Müslüman toplumun Kuruluşu, sanat ve medeniyet, İslam medeniyet tasavvurunun kurucu unsurları, İbn Arabi, Medeniyet ve İslamcılık, Medeniyet ve Risale-i Nur, Müslüman'ın medeniyet gayesi, medeniyet ve tasavvuf, İbn Sina felsefesinde medeniyet, medeniyet ve sinema gibi konular yer alıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim