Taşkın öncesinde, taşkın esnasında ve sonrasında iyileştirme ve müdahale etme gibi çalışmaların planlanması ve yönlendirilmesi ile ülkenin kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını amaçlayan projenin kapanış toplantısına Vali Ahmet Kara, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akça, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda Türkiye'de bulunan 25 su havzasında yapılan çalışmalar ile ilgili davetlilere sinevizyon gösterisi izletildi. Ardından sırasıyla Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ve Vali Ahmet Kara birer konuşması yaptılar.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı Maruf Aras'ın sunumu ile devam eden toplantının ikinci bölümünde; Taşkın Yönetimi Şube Müdürü Satuk Buğra Fındık tarafından 'Taşkın Yönetimi Çalışmaları', Temelsu Proje Müdürü Cemal Artüz tarafından ise 'Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi Hakkındaki Genel Bilgi ve Havza Tanıtımı' hakkında birer sunum yapıldı.
Toplantının saat 14.00'te başlayan kapanış oturumunda ise Temelsu Meteoroloji Mühendisi Nurullah Sezen tarafından 'Taşkın Riski Ön Değerlendirmesi', Temelsu İnşaat Mühendisi Mehmet Eravcı tarafından 'Taşkın Tehlike Haritaları, Taşkın Risk Haritaları ve Taşkın Yönetim Planı' hakkında genel bilgilendirmelerde bulunuldu.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından yapılan genel değerlendirmeyle sona erdi.





(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim