Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi’nin olağan kongresi dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak konuşan Vatan Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Patlar, son günlerde Türkiye gündeminde olan yeni anayasa ile iktidarın bölünme anayasası yapacağını söyledi.

“TÜRKİYE MACERAYA SÜRÜKLENİYOR”
Türkiye’nin şuan birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu belirten Patlar, “ Bu hükümetten kurtulmamız gerekiyor. Bu hükümet ülkeyi maceraya sürüklüyor. Biz savaşa karşıyız. Bunu istemiyoruz. 12 Eylül Anayasası’nı çöpe atıp, diktatörlük anayasasını getirmek istiyorlar. İktidarın da meclisin de bu anayasayı değiştirmeye yetkisi yoktur. Kanun dışıdır.” şeklinde konuştu.
Patlar’ın konuşmasının ardından söz alan Eğitim İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, iktidarın radikal bir İslam modeli ile Atatürkçüleri kıstırmaya başladığını dile getirdi.

“EĞİTİM DİNSELLEŞİYOR”
93 yıllık cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçtiğini dile getiren Yaşar, “Yeni anayasa ile iktidar “Tek Adam” yönetimi yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte 4+4+4 gibi gerici bir eğitim modeli getirdiler. Bütün okullar imam hatipleşti. Eğitim dinselleşiyor, eğitim geriye gidiyor, eğitim özelleşiyor. Özel okullarla devlet bütçesini soydurmaya çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.

“HERKES ATATÜRK’ÜN DAVRANIŞLARINI İLKE EDİNMELİDİR”
Emekli okul müdürü ve ADD üyesi Selçuk Köse ise herkesin Atatürk’ün düşüncelerini ilke edinmesi gerektiğini vurgulayarak “Biz Atatürk’ün gözlerinin yeşil olduğunu anlattık. Biz Atatürk’ün fikirlerini davranışlarımıza yansıtamadık ve bundan dolayı da mektepliler kaybediyor. Sorun buradadır. Herkes Atatürk’ün davranışlarını ilke edinmelidir” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Ayvazoğlu, cumhuriyetin temel değerlerini kaybettiğini, Türkiye’nin her tarafının dumanlı ve karanlık söyledi.
Bütün bu olaylara rağmen umutsuz olunmaması gerektiğini bildiren Ayvazoğlu, bu süreçte muhalefet partilerinin üzerine büyük bir sorumluluk düştüğünü de hatırlattı.



(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim