Partisinin İl Divan Toplantısı’nda konuşan Cıdık, son zamanlarda ardı ardına intihar vakaları ile karşılaştıklarını söyledi. İntiharın hiçbir bahanesinin olamayacağının altını çizen Cıdık, “Burada şu soruyu da sormak istiyorum, intihar vakıalara yazar kasa fırlatılmasından daha mı az değersiz? Bu konu üzerinde tam manasıyla düşünülmüyor ve müzakere edilmiyor. Şu an bir gerçek var ki toplum bir infial yaşıyor. Bu infialin altında yatan en önemli sebeplerden birisi mevcut ekonomik şartlar milletimizin yaşadığı geçim sıkıntısı ve adalete olması gereken güvenin kaybolmasıdır” ifadelerini kullandı.

“SİYASETİN ÜSLUBU DEĞİŞMELİ”

Türkiye’nin ciddi meselelerinin bulunduğunu ancak bunların iktidarın gündeminde olmadığını kaydeden Cıdık, konuşmasında şunları söyledi:

“Tok açın halinden anlamaz derler, bu arkadaşların karnı tok olduğu için açın halinden anlamıyorlar. Bu ihtimal en az konuyu bilip de çözmemek kadar vahim. Bir defa bu ülkenin problemlerini çözmek istiyorsak siyasetin üslubunun değişmesinin şart olduğunu düşünüyoruz. Bir devlet adamına karşısındakilere hakaret etmek yakışmaz. Bir devlet adamı karşısındakine cevap veremiyor küfrediyorsa o makamda oturmaması gerekir.”

“ÜLKE EKONOMİSİNİ EYT DEĞİL, YANLIŞ POLİTİKALAR ÇÖKERTİYOR”

“EYT’liler geçmişte kendilerine tanınan hakların verilmesini ve bugün karşılaştıkları problemlerin ortadan kalkmasını istiyorlar. Huzurlarınızda ülke ekonomisini çökerten asıl meseleyi sizlere açıklamak istiyorum.

Bugün ülke ekonomisini EYT değil; betona gömülen ülke kaynakları, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları, itibardan tasarruf edilmez denilerek kamu kaynaklarının israf edilmesi, yazlık-kışlık sarayların inşa edilmesi, borçlanmanın temel bir politika haline getirilmesidir, faize ayrılan milyarlarca dolar çökertmektedir.

Siz israfı, yanlış politikaları değil EYT’lileri ekonomik bir tehdit olarak görüyorsanız bu millete yapacağınız bir hizmet kalmamıştır.”

“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN 3’LÜ ÖNERİ”

“Ülkemizin durumu ortada yaşadığımız krizle alakalı bugüne kadar birçok öneride bulunduk bugün burada önerilerimizi yeniden tekrarlamak istiyorum.

Güçlü bir Türkiye için şu üç konuda acilen harekete geçilmesi gerekmektedir.

Adalet: Bir ülkede adalet yoksa o ülkede huzur da yoktur güven de yoktur umut da yoktur.

Üretim: Bir ülkenin ekonomisi üretime dayanmıyorsa, o ülkede konjektürel rahatlamalar olsa da kalıcı bir refah düzeyi oluşturmak mümkün olmaz. Bunun da ilk şartı israf ve yolsuzluğun önlenmesidir.

Şahsiyetli dış politika: Bir ülkenin güçlü bir ekonomisi, güvenilir bir adaleti yoksa şahsiyetli bir dış politikası da olmaz. Bir o yana bir bu yana savrulur durursunuz, bir gün dost dediğinize düşman der bir gün düşman dediğinize dost demek zorunda kalırsınız.

Türkiye’nin bugün yaşadığı açmaz da budur.” (Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim