Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Adem Saçan, yapılan başvuruların bir kısmının yardım için olurken yarısının da iş bulunması hususunda olduğunu dile getirdi. Çorum’da imar konusunda gelişmelerin devam ettiğini Çorum’da önemli bir kentleşme olduğunu anlatan Saçan, parkların ve yolların yapıldığını çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu anlatan Saçan, eğitimli bir insanın istihdam edilmemesini, önemli bir makinanın atıl durumda bekletilmesine benzetti. İstihdamın çözülerek yatırım sağlayacak çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Adem Saçan, Türkiye’nin en sıkıntılı konularından birisinin işsizlik olduğunu anlattı.

Her alanda iş bulmanın zor olduğunu ama bazı konularda da işçi bulunamadığını belirten Saçan, toplumun ağır işi beğenmediğini, tavukçuluk, kiremit ve mermer üreten firmaların işçi bulamamaktan şikayetçi olduğunu anlattı.

“SANAT OKULLARI ÇAĞA AYAK UYDURMALI”

Ülkede sanat okullarının kalitesinin artırılması gerektiğini belirten Saçan, sanat okullarından mezun olanların özel sektörde karşılığının bulunmadığını anlattı. İşverenlerin işçiyi kendi ortamlarında çalışmaya yeterli bulmadığını belirten Adem Saçan, “Bu çocukları daha iyi yetiştirmemiz lazım. Sanat okulu sadece lise ile sınırlı kalmamalı orta kısmı da açılmalı. İstihdam sorununu çözmenin tek yolu kalifiye elemandır” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim