CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk Koç, beraberinde TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, TBMM Kâtip Üyesi ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bursa Milletvekili ve Çorum Koordinatörü Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ankara milletvekilleri Murat Emir, Nihat Yeşil, Şenal Sarıhan ve Necati Yılmaz ile birlikte Çorum’a gelerek CHP Çorum İl Örgütü’nün referandum kampanyasına destek verdiler.

Sabah saatlerinde CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Haluk Koç ile beraberindeki milletvekilleri burada düzenlenen basın toplantısının ardından il merkezi ve ilçelerde “Hayır Kampanyası” kapsamında ziyaretlerde bulundular.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç basın toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkat çekerken, AKP iktidarına da “Kandille aşna fişne yapan sizsiniz. Habur rezaletinde CHP’nin dahli yoktur” dedi.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl, İlçe, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları üye ve yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette ilk konuşmayı Suvacı yaptı. İl Başkanı Suvacı, yeni anayasa için çok acele edildiğini ifade etti. Hükümetin dünyada eşi ve benzeri olmayan 18 maddelik bir anayasa taslağını halkın oyuna sunduğunu belirten Suvacı, “Bu anayasa ile birlikte tek adam rejimine doğru ülke yönlendiriliyor” diye konuştu.

Çorum Milletvekili Tufan Köse de, Meclisteki anayasa görüşmelerini hükümetin, kamuoyundan gizli tutmaya çalıştığını belirterek “Evet ne kadar kutsalsa, hayır da o kadar kutsal” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, partililere seslendi. Yeni anayasa değişikliği kampanyasında partilerine yöneltilen eleştirilere cevap veren Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri olgunlukla karşıladığını söyledi. Haluk Koç, “Ben Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerinde olmak istemem. Karışmayacağız, etmeyeceğiz diyoruz ama Allah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sabır versin. Ciddi söylüyorum çok büyük bir sabır gösteriyor. Sayın Kılıçdaroğlu size ne yaptı? Ağzını dilini hiç bozmuyor tüm saldırılara rağmen. Çok büyük bir sabır gösteriyor. Herkes, en büyüğünden en küçüğüne kadar herkes ağızlarını açtıkça Kemal beye yükleniyor. Büyük bir sabır göstererek tek kişinin yanlışlığını anlatmaya çalışıyor” dedi.

Yeni anayasanın arızalı olduğunu, tek bir kişinin yöneteceği sistemle Türkiye’nin başına çorap örüleceğini vurgulayan Koç, “Bir referandum süreciyle karşı karşıyayız. Birilerinin başına taş mı düştü, geceleri rüyalarında kabus mu gördüler de Türkiye’nin gündemini ısıtılıp tekrar getirildi bilmiyoruz. Tamamen kapanmış bir konu tekrar açıldı. Sanki birilerine bir görev verilmiş gibi. Baktığınız zaman hangi sorunumuzu çözecek getirecekleri sistem? Tek kişinin tüm kurumlara hükmettiği bir sistem bu. Tek kişi, en kritik tarih döneminde, en kritik coğrafyada hırslarıyla, saplantılarıyla, cehaletiyle Türkiye’nin kaderine tek başına hükmedecek. Bu arızalı bir siyaset halidir. Bu işin sonu iyi değil. Türkiye’nin değişik siyaset akımları, değişik grupları bir araya geldiği zaman yaptıramayacakları şeyleri tek kişiyi ikna ederek, tek kişiyi kandırarak, tek kişinin aklını çelerek, tek kişinin zaaflarından faydalanarak Türkiye’yi farklı yerlere götürmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oyu vereceğini söyleyen vatandaşları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yüklenen Haluk Koç, bölücü terör örgütü PKK ile Oslo’da yapılan görüşmeleri hatırlattı. Haluk Koç, “Hayır oyu verenler teröristmiş. 2012’de Oslo’da terör örgütünün karşısına Türkiye Cumhuriyeti olarak muhatap alarak oturdukları ve o gizli protokol metnini ben açıkladım. Tehditlerle yaşadık. O Habur rezaletinde davul zurna çalanların arasında bir tane CHP’li yoktu. Çadır mahkemelerinde CHP yoktu. Bir terör örgütünün şantajı karşısında da Türkiye’yi asla teslim etmeyeceğiz. Kandil ile aşna fişne yapan sensin, haber gönderen, mesaj gönderen sensin, mesaj alan sensin, ortak iş tutan sensin. İmralı’ya motorları kim gönderdi? Siz yaptınız. Çözüm diye yanlış bir yola girdiniz. Bizi suçladınız. Sen demedin mi valiye kapat gözünü diye. Teröristler orda yol kontrolü yaparken, haraç alırken, cephane yığarken sen demedin mi? Şimdi utanmadan konuşuyorlar. Senin kiminle ne şekilde, ne zaman iş tutacağın belli olmaz” ifadelerini kullandı.

Partilerinin yaptığı anket sonuçlarına göre 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyunun çoğunlukta olacağını bildiren Koç, parti üyelerine kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalarına devam etmesi gerektiğini söyledi. Esnaf ziyareti sonrası Koç ve beraberindekiler Çorum’dan ayrıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim