Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Suvacı, darbe girişimi ve terör eylemleri nedeniyle zor günler geçiren ülkemizin barış ve huzura ihtiyacı olduğunu söyledi.
CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Taksim ve Yenikapı Mitingleri’nde okuduğu 22 maddelik manifestoya destek için düzenlediği imza kampanyasının açılışına katılan ve ilk imzayı atan İl Başkanı Hasan Suvacı, Kadın Kolları Üyeleri duyarlı davranışları için kutlayarak teşekkür etti.
1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak aynı zamanda Adli Yıl’ın başlangıcı olduğunu söyleyen Hasan Suvacı, özellikle Çorum’dan tarihin en büyük imparatorluklarından birini kuran Hititler ile dönemin büyük imparatorluğu olan Mısır arasında imzalanan Kadeş Barış Anlaşması’na da değinerek “Dünyada ilk yazılı barış anlaşmasının yapıldığı yani barışın doğduğu topraklardan ülkemize barışın gelmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.
Gelinen süreçte barışa ekmek kadar, su kadar ihtiyaç duyduğumuzu dile getirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan Adli Yıl açılışına katılmamasını parlamenter sistem içindeki kuvvetler ayrılığının zarar göreceği ve görüntünün uygun olmayacağına bağlayan Suvacı, bu nedenle törene katılmadıklarını ve endişelerin ortaya çıkan görüntülerde ne kadar haklı çıktığının görüldüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan adli yıl açılışının Başkanlık sistemine geçilmiş gibi bir görüntü oluşturduğunu da dile getiren CHP İl Başkanı Suvacı, “Barış çok önemli bir kelimedir. Barış duygusundan ayrılan dünyanın ve ülkemizin geldiği durum ortadadır. Yaşanan olaylar ile savaşlar dünyayı ve ülkemizi tehdit etmektedir. Bu olaylar barışın vazgeçilmez olduğunu ortaya koymaktadır. Dünya ve Türkiye barışa susamız durumdadır. Türkiye’de bugün başta terör olmak üzere hem yurt içinde hem de yurtdışında bir savaş vermektedir. Biz anamuhalefet partisi olarak iktidara terörün bitmesi için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Ama burada bir samimiyet gösterilmesi gerektiği de ortadadır. Ülkemizin yaşadığı zor süreçte Genel Başkanımızın ortaya koyduğu Taksim ve Yenikapı Manifestosu çok önemlidir. Bu manifestolar ile biz ülkemizin barış ve huzurunu istiyoruz” şeklinde konuştu.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim