Türk Telekom Ek Binası’nda 3 ay kadar önce açılan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Mülteci ve sığınmacıların hak ve hizmetlere erişimleri konusunda sosyal ve hukuki destek veren, psiko-sosyal destek sağlayan, sosyal yaşama entegre olmaları amacıyla çeşitli kurslar ve faaliyetler düzenliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren dernek saha çalışanlarından Kamil Aycan Sarıbay, her geçen gün sayıları artmakla birlikte Suriye’de iç savaş nedeniyle mülteci akını olmadan önce verilere göre 2010 yılında Türkiye’de kayıtlı 10.032 mülteci bulunurken bu sayısının sadece son 3 ay içinde 135.586 kişi arttığını dile getirdi. Haziran 2017 verilerine göre Türkiye’deki mülteci sayısının 3.383.479’a yükseldiğini anlatan Sarıbay, bu sayısının 2.941.102’sinin Suriyeli olduğunu dile getirdi.

Sarıbay katılımcılara Göç alanına ilişkin terimler, sayılarla Türkiye’de mültecilik, Ulusal ve Uluslararası mevzuat, Mülteciler için süreç nasıl başlar, SGDD-ASAM kimdir? Doğru bilinen yanlışlar ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından uygulanan yardımlar konusunda bilgi verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim