Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yöneticileri de İstanbul’daki saldırının ardından şehit olan polisler için Vali Necmeddin Kılıç ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman ile beraberindeki heyet hain terör saldırısı sonrasında ilk olarak Vali Necmeddin Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Hain saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getiren heyet Vali Kılıç’a başsağlığı dileklerini de ilettiler.

Türk-İş heyeti daha sonra ise İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Erdoğan Aras tarafından ağırlanan heyet yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek tüm Emniyet personeline başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu tür eylemlerde polis, sivil şehitler verilmesinin ve onlarca insanın yaralanmasının emekçiler olarak kendilerini çok derinden etkilediğini vurgulayan Sefer Kahraman, emniyet mensuplarının her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Yaşanan acının kelimelerle ifade edemeyecek kadar büyük olduğunu söyleyen Kahraman, “Uzun bir süreden beri, devletimizi ve milletimizi bölgesel ve küresel bir aktör olma hedefinden saptırmak, istikrarsızlaştırmak ve “Uydu Devlet” haline getirmek için çok cepheli bir savaşa maruz kaldığımız gün gibi aşikârdır. Çok cepheli savaşa top yekûn mücadele vermek bir yükümlülük ve zorunluluktur. Emekçiler olarak her zaman olduğu gibi bugün de devletimizi koruma ve yılmadan/bezmeden büyük fedakârlıkla görev yapan polisimizi ve güvenlik güçlerimizi destekleme kararlığımızı bir kez daha açıkça kamuoyu önünde ifade ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti olarak hedeflerimize doğru kararlı adımlarla yürürken boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz ve vazgeçmeyeceğiz. Güçlü millet- güçlü devlet olmakta kararlıyız. Küresel güçlerin ve içerdeki taşeronlarının ülkemizi istikrarsızlaştırmak için terör örgütlerini bir araç olarak kullandıklarının farkındayız. Oyuna gelmeyeceğiz. İdeolojisi, amacı ne olursa olsun, terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyoruz. Vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aras ise bu saldırıların Türk milletini yıldıramayacağını dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim