Türkiye Baroları 2. Hayvan Hakları Çalıştayı, Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, Mersin, Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Manisa, Nevşehir ve Niğde Barolarının Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukatlar ile üniversitelerden akademisyenler, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, ‘dört ayaklı arkadaşlar’ olarak nitelediği hayvanların hakları için Türkiye barolarının ikinci çalıştayının yapıldığını söyledi. Mersin Barosu’nda ilk kez hayvan haklarıyla ilgili bir çalıştay gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Antmen, Mersin Barosu’nun, olması gerektiği gibi her türlü hak mücadelesinde en ön saflarda çalışmalar yapan bir baro olduğunu vurguladı. Tüm baro temsilcilerinin de aynı kaygılarla çalıştığını dile getiren Antmen, “Mersin Barosu yönetimi olarak, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları konusunda komisyonlarımıza her türlü desteği verdik ve somut adımlar atılması için çabaladık. İlkeli duruşumuzdan vazgeçmeyerek, tüm canlıların haklarının korunduğu ve toplumun bilinçlendiği bir ülke oluşturmaya çabalıyoruz. Görev süremiz boyunca da her türlü hak ihlaline karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Çalıştayda, verilen sevgiye kat kat karşılık veren hayvanlar için neler yapılabileceğini tartışacaklarını kaydeden Antmen, “Bu çalıştay Mersin Barosu için çok önemli. Çünkü hak mücadelesinde hakkını alamayan, alma imkanı olmayan en zayıftan başlamanın, zincirin en zayıf halkasını güçlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de attığımız her adım bu mücadelenin büyümesine ve daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim